Faydaları ;
Kullanma Talimatı ;
Güvercin ve Tavuklarda: 2 ml / 1 lt Klorsuz İçme Suyuna.
Kafes Kuşlarında: 1 ml / 1 lt Klorsuz İçme Suyuna.
Depolama Koşulları ;
1 LT PREMİKS İÇİN SAFLIK ORANLARI VE İÇERİK BİLGİSİ ;
Uyarılar: Sadece hayvan kullanımı içindir. Çocuklardan uzak tutunuz.
TEHLİKE:H302 Yutulması halinde zararlıdır. P301+P330+P331 Yutulduğunda ağzınızı çalkalayın, istifra etmeyin. P305+P351+P338 Göz ile temas halinde su ile birkaç dakika durulayın.
Bağırsak p.H ını düşük olmasının hastalık yapıcı bakterilerin üremesini engelleyici ve faydalı fermantasyon mikroorganizmalarının ( Laktobasiller ) çoğalmasını arttırıcı önemli etkisini ortaya çıkmasından sonra , antibiyotikler artık yerlerini bağırsak p.H sını düşürücü başta probiyotikler olmak üzere organik asitler ve enzim içeren doğal gıda takviyelerine bırakmıştır .
Erişkin sağlıklı bir kanatlının bağırsak florasında % 90 oranında yararlı laktobasiller , bifidobakterium, fusobakterium , % 10 oranında ise zararlı olarak gördüğümüz enterokoklar stafilokoklar , Ecoli ve clostiridiumlar bulunmaktadır . Bu yararlı mikroorganizmalar sağladıkları asit ve enzimlerle hem besinlerin sindirimine yardımcı olurlar hemde bağırsak p.H sını düşürerek enterik kökenli bakterilerden kaynaklı bir enfeksiyon ortaya çıkmasını önlemiş olurlar.
Yem katkı maddesi olarak kullanılan organik asitler sindirim kanalının Ph sını düşürerek asit bir ortam sağlarlar . Bu oluşan asit ortam patojen mikro organizmaların gelişimlerini önler , enzim aktivitesini arttırır . Artan enzim aktivitesi sayesinde de demir , kalsiyum , fosfor , magnezyum , çinko gibi minerallerin ve protein ve amino asitlerin yararlanma oranları artmakta böylece dışkıyla atılıp ziyan olması önlenmektedir .
Organik asitler ayrıca küf maya ve mantarların üremelerini baskılayarak mükotoksikozis oluşmasınıda önlemeye yararlar . Yem içeriğindeki ve bağırsak ortamındaki salmonella üremelerini baskılama görevleride vardır .
Beslemede önemli yere sahip olan organik asitler, gıdalarda bulunan Salmonella’ların hayatta kalma riskini azaltmaktadır. Propiyonik, formik, asetik
ve bütirik asitler gıda katkıları olarak sıklıkla kullanılmaktadırlar. Ayrıca, yemlerde yapılan asit uygulamaları koruyucu olmaktadır ve Salmonella’nın
horizontal olarak bulaşmasını daengellemektedir.